Didi's Blog

About transmedia and other pretty cool stuff

Kenau's Vrouwenleger strijdt voor Plan Nederland

Kenau’s vrouwenleger strijdt voor Plan Nederland

Kenau’s vrouwenleger werd opgericht in samenwerking met ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland om in actie te komen voor meisjes over de hele wereld. Kenau Simonsdochter Hasselaar is een historische heldin vanwege haar verzet bij de verdediging van Haarlem tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Ze zou een leger van 300 vrouwen hebben aangevoerd in de strijd tegen de Spanjaarden.

Wil je direct de casevideo bekijken? Klik hier om naar de casevideo te scrollen.

Kenau’s vrouwenleger

Kenau’s legendarische daden worden verteld in de gelijknamige film, met Monic Hendrickx in de hoofdrol. Rond de première van deze bioscoopfilm hebben Plan Nederland, Spektor, Flavour en Fu Works de handen ineen geslagen om Kenau’s vrouwenleger nieuw leven in de blazen. Door middel van een social media campagne, een online game en een sponsorloop zet het vrouwenleger zich in voor meisjes in ontwikkelingslanden, omdat ook zij de kans moeten krijgen om sterke vrouwen te worden!

Social media campagne

Kenau’s vrouwenleger wordt natuurlijk aangestuurd door Kenau herself (gespeeld door Monic Hendrickx), maar ook andere castleden en bekende Nederlandse vrouwen, zoals Sophie Hilbrand, Birgit Schuurmans en Anna-Alicia Sklias sluiten zich aan bij strijd. Via online video’s worden vrouwen opgeroepen om mee te vechten.

Online game

Maak samen met je vriendinnen een peloton en vorm samen met andere spelers een vrouwenleger. Het spel is simpel: met je eigen peloton moet je kleurige ballen schieten en schiet je raak, dan win je punten. In zestien levels schieten jij en je vriendinnen het eigen peloton uiteindelijk naar de finish. Tijdens het spel kun je met je gescoorde punten geld inzamelen voor vrouwen en meisjes in ontwikkelingslanden. Het is de bedoeling dat je binnen zes weken zoveel mogelijk punten haalt en zoveel mogelijk geld inzamelt. Je kunt vrouwen uit je eigen omgeving uitnodigen om mee te doen in het spel. Zowel het team dat de meeste punten verdient als het team dat het meeste geld inzamelt, wint.

Kenau’s Towerrun

Maar deze online game is niet de enige manier om in actie te komen. Op 6 april vond de Towerrun plaats. Een soort sponsorloop waarbij Kenau’s vrouwenleger de Hoftoren in Den Haag bestormt! Vrouwen beklimmen zo snel mogelijk de 28 verdiepingen (495 treden!) en met elke trede worden euro’s verdiend om Plan Nederland te steunen. Deelnemers laten zich hiervoor sponsoren door hun eigen achterban.

Resultaat

Kenau’s vrouwenleger heeft uiteindelijk maar liefst €67.000 euro opgehaald voor Plan Nederland en steunt daarmee vrouwen en meisjes wereldwijd in hun strijd tegen mishandeling, vernedering en ongelijke kansen. Ook draagt het bij aan nationale aandacht voor de positie van vrouwen in ontwikkelingslanden.

Casevideo

Bekijk hier de casevideo van Kenau’s vrouwenleger:

Wil je meer casevideo’s zien? Check ook de casevideo van Feuten.

Didi Koller • mei 5, 2014


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *