Didi's Blog

About transmedia and other pretty cool stuff

Detectives Livestream Emilia Fox

2020: Het jaar van de livestream

Door corona waren we in 2020 allemaal thuis, het werd het jaar van de livestream. Meetings moesten opeens via Skype, Zoom of Teams, lessen werden webinars, live events werden livestreams. Hieronder een aantal voorbeelden van verschillende soorten livestreams die wij bij KRO-NCRV hebben georganiseerd:

Detectives: Live Q&A

Normaal gesproken organiseert KRO-NCRV ieder jaar een aantal detectivedagen op verschillende locaties in Nederland. Het hoogtepunt op deze dagen is zonder twijfel de Meet & Greet met een internationale Mystery Guest. De fandagen konden helaas niet doorgaan, maar de Meet & Greet hebben we online gegooid in de vorm van een live Q&A met Emilia Fox van Silent Witness in Engeland. De stream was gelijktijdig te volgen op meerdere Facebook-pagina’s (door middel van live crossposting) en op onze YouTube-kanalen. Zo konden fans toch nog al hun brandende vragen kwijt Emilia Fox. Bijvoorbeeld: Zijn de lichaamsdelen in de serie echt? En hoe kan ik me aanmelden als figurant? Tip van Flip: Organiseer je livestream met een internationale gast, vergeet dan geen rekening te houden met het tijdsverschil 😉

Bekijk de livestream met Emilia Fox op Facebook.

SpangaS: Live on set

Tijdens de eerste coronagolf werden veel opnames stilgelegd. Zo ook de opnames van seizoen 14 van SpangaS. Dit was natuurlijk behoorlijk stressvol voor de productie, maar het had ook een klein voordeel. Normaal gesproken kunnen we geen live content op de set schieten, omdat de opnames al lang en breed klaar zijn voordat de afleveringen op televisie verschijnen. Dit jaar konden we voor het eerst live gaan vanaf de set. Tijdens de insta take-overs konden fans de interactie aangaan met hun favoriete acteurs en kregen ze eindelijk een kijkje achter de schermen op de gloednieuwe set.

Betreden op eigen risico: Duo live

Op het Instagram-kanaal van het Zapp-programma ‘Betreden op eigen risico’ gaan presentatoren Tim Senders en Daan Boom niet zomaar live, maar duo live met fans. Kinderen die aangeven dat ze willen deelnemen aan de livestream kunnen worden uitgekozen. Eenmaal in de stream drukken Tim en Daan op de rode knop van de ‘Randomizer’ waar een grappige opdracht of challenge verschijnt die ze met z’n drieën moeten uitvoeren. Veel fans vonden het helemaal te gek om in de live stream terecht te komen, er werd gerapt, gezongen, gegild en heel veel gelachen!

Niet live, maar ook interessant: In de Instagram stories prijzen Tim en Daan ieder een box aan waar een geheime opdracht in zit voor de ander. Ze vertellen niet precies wat de opdracht is, maar geven wel een cryptische hint. Op basis van deze stories kunnen kinderen stemmen welke box geopend moet worden. De volgende dag wordt de winnende box geopend en de opdracht uitgevoerd. Denk aan: knuffel een cactus, poets je tanden met wasabi of steek je vinger in een muizenval. Au!

Betreden Op Eigen Risico gaat Duo Live op Instagram
Betreden Op Eigen Risico gaat Duo Live op Instagram

Zapp Detective: Live onderzoek en live verhoor

Aan het begin van het jaar 2020 deed de livestream het ook al goed. Ja, al vóór de coronacrisis hebben we voor de Zapp Detective ook een aantal toffe livestreams mogen maken op YouTube, waaronder een live onderzoek van het plaats delict en een aantal live verhoren van verdachten. Meer hierover lees je in mijn blogpost Zapp Detective: Een interactief moordmysterie.

Didi Koller • januari 10, 2021


Previous Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *