Didi's Blog

About transmedia and other pretty cool stuff

Zapp Detective logo

Zapp Detective: een interactief moordmysterie

Zapp Detective is een transmedia format dat kinderen de unieke kans geeft om een bloedstollend spannende moord op te lossen. Het interactieve moordspel is 8 weken lang te volgen op NPO Zapp, YouTube en Instagram. Dit is absoluut één van de leukste projecten waar ik de afgelopen tijd aan heb gewerkt en ik ben onwijs trots op het eindresultaat!

Zapper vermoord

Acht presentatoren en acteurs van Zapp zijn een gezellig weekendje weg als één van hen een vreselijk ongeluk krijgt! Rechercheur Temmink (gespeeld door Loek Peters) komt de dood onderzoeken. Hij komt al snel tot een schokkende conclusie: het gaat hier om moord! 😱

Help de Zapp Detective

Rechercheur Temmink heeft de hulp van de kijkers thuis nodig bij het ontrafelen van het mysterie. Speel mee en beïnvloed het onderzoek! Wie is verdacht en waarom? Wie heeft geen waterdicht alibi? En wie heeft een motief?

Onderzoek en ondervraag

Door middel van live video kunnen kijkers op YouTube het plaats delict onderzoeken en de verdachten verhoren. Ook op Instagram zijn aanwijzingen te vinden die ze steeds een stapje dichter bij de ontknoping brengen. De kijker bepaalt hoe het onderzoek verloopt en speelt zo een cruciale rol in deze meeslepende detective.

Wil je de hele serie bekijken? Check Zapp Detective op YouTube.

KRO-NCRV maakt ieder jaar een spannende missie voor Zapp. Lees ook meer over de eerdere missies Zaak Zappendael, Het Geheim van Eyck en ZappMissie: Lost in the Game.

Didi Koller • april 9, 2020


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *