Didi's Blog

About transmedia and other pretty cool stuff

GTST Wie is Tim?

Who the f is Tim?

Vanavond is een belangrijke avond voor Nederlands best bekeken soap ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Het is de laatste uitzending voor de zomerstop, dé cliffhanger… Voor de fans betekent dit 6 hele weken lang geen updates uit Meerdijk, geen intriges, geen Lucas, Ludo of Lorena. Ja, daar gaat hun dagelijkse portie drama. Dus hoe komen deze mensen in hemelsnaam de zomer door?!

Daar heeft RTL iets op gevonden. Gedurende 6 weken kunnen de fans zich namelijk bezighouden met een transmediaal verhaal, een GTST spin-off. Onlangs is er een nieuw personage geïntroduceerd. Tim (Beau Schneider) is een geheimzinnig figuur dat een boekje bijhoudt over de bewoners van Meerdijk. Hij maakt notities en bewaart allerlei krantenknipsels en foto’s. De hamvraag is: waarom?

Daar kun jij achter komen via de app GTST: Wie is Tim? Deze gratis app geeft je real-time inkijk in het notitieboekje van de mysterieuze jongeman. Door via verschillende on- en offline media codes te zoeken, puzzels op te lossen en games te spelen kun je extra content unlocken.

Jezelf de jaarlijkse GTST afkick-verschijnselen besparen is niet de enige reden om deze zoektocht te gaan volgen. De beste speler wint namelijk een reis naar Zuid-Afrika om daar te figureren in de soapserie. Wel zorgen dat je in die periode je recorder elke dag om 20:00 uur op RTL4 afstemt.

Update: Lees dit om te weten hoe het spel verliep.

Didi Koller • juli 6, 2012


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *