Didi's Blog

About transmedia and other pretty cool stuff

Feuten Seizoen 2

Lid worden van de studentenvereniging uit Feuten

“Dit is het belangrijkste punt in je leven. Het punt waar je jouw tot nu toe miserabele leventje achter je kunt laten. Want wie je ook bent en wat je ook doet, als je hier binnentreedt ben je niemand meer. Wat niet inhoudt dat je niet iemand kunt worden. Het doel is om van jouw tabula rasa een volwaardig boek te maken. Een boek met op de kaft HSC Mercurius.”

Met deze indrukwekkende woorden begint de ontgroening op de Facebook-pagina van H.S.C. Mercurius. Het studentencorps uit de BNN-serie Feuten is voor het tweede seizoen ook daadwerkelijk opgericht. Het geheimzinnige studentenleven wordt daarmee opengesteld voor een groter publiek. Voor iedereen die nooit lid is geweest, maar wel altijd nieuwsgierig was: een kijkje in de toko.

Veilig achter je computer ontgroend worden, makkelijker kunnen we het niet maken. En het is ook nog eens leuk. Je moet bewijzen dat jij het in je hebt om een echte Sjaars te worden. Formuleer jij je woordjes wel zoals het hoort? Beschik jij over het juiste vocabulaire? Foute antwoorden worden bestraft met luid geschreeuw en geknor.

Online ontgroening
Online ontgroening

En weet jij je op een behoorlijke manier te gedragen? Te weten volgens de Mores van de vereniging. “Dat zijn de ongeschreven regels, feut! Nu zullen we zien of je inderdaad zo onbeschaafd bent als je kapsel doet vermoeden.” Zo leer je nog eens wat. Een daverend applaus is een echte no go. “Klappen is voor artiesten en voor zeehonden!” aldus Noordzij.

Tot slot moet je je waardigheid tonen door uit volle borst voor de webcam het Io Vivat te zingen, ons aller lijflied, het internationale Volkslied der student. “Heb je het gevoel dat je rotkop te lelijk is voor het net, of ben je gewoonweg te pauper voor een webcam? Schrijf dan een excuusbrief, en geef ons een reden om je alsnog lid te maken.” En dan is het afwachten of je wordt toegelaten…

Als je dan tot je grote verbazing officieel gedoopt wordt tot lid van H.S.C. Mercurius, moet je het niet wagen om “Ik ben eindelijk lid!” op je Facebook te posten en er vervolgens je er zelf een duimpje voor op te steken. Noordzij: “Je gaat toch ook niet masturberen voor de spiegel? Om te kijken hoe lekker je er wel niet uit ziet. Met je kutkop!”

Als waardig lid van de mooiste vereniging van het land wordt je uiteraard verwacht op de ledenborrels in Amsterdam. Ook de acteurs uit de serie verschijnen ‘in character’ op de borrels en zuipen tot de late uurtjes. Een avond studentje spelen dus. Ik vergelijk het stiekem met larpen, live action role playing. Alleen laten we kastelen en ridders voor wat ze zijn en treden we toe tot de wereld van studentenhuizen en kutfeuten.

Zaterdag 7 april is het Grootsch H.S.C. Mercurius feest in de Westerunie in Amsterdam. Er is mij verteld dat er heel wat bijzonders te gebeuren staat en het belooft een waar spektakel te worden. Een grand entrance, hoogwaardige optredens, het NK stringschieten en heel veel bier. Dat wil jij toch ook niet missen? Ik kan je wel aanraden om eerst even lid te worden. Knorren zijn wel welkom, maar niet van harte.

Het Grootsch HSC Mercurius Feest

Deze transmediale pilot werd gecreëerd door Spektor Storytelling. Bij seizoen 3 van Feuten hebben we nog veel groter uitgepakt. Meer hierover in deze blogpost: 40.000 vrienden in fictief corps uit Feuten.

Didi Koller • april 4, 2012


Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *