Didi's Blog

About transmedia and other pretty cool stuff

SpangaS Week tegen Pesten

SpangaS: Extra content in de Week tegen Pesten

Week tegen Pesten

SpangaS doet dit jaar mee met de Week tegen Pesten, die ieder jaar in september wordt georganiseerd door Stichting School & Veiligheid. Een goede start van het nieuwe schooljaar waarin je met elkaar zorgt voor een fijne en veilige school. Het thema dit jaar: Wees een held, met elkaar!

KRO-NCRV vindt het belangrijk om de strijd tegen pesten aan te gaan en doet dit al jaren met innovatieve vormen van online storytelling. In 2016 en 2017 deden we dat met de interactieve WhatsApp verhalen Iris The Game en Wij zijn LIT! en in 2018 met de transmediale serie Kappen Nou!

SpangaS Spin-off

Dit jaar ontstond het idee om een bijzondere spin-off te maken van onze populaire jeugd dramaserie SpangaS. Het voordeel is dat we al een grote community hebben opgebouwd en dat de kijkers de personages al goed kennen. Ze worden als rolmodellen gezien.

Met dit extra online verhaal laten we kinderen zien hoe je pesten samen kunt tegengaan en hoe je vrienden of klasgenoten kunt helpen die gepest worden. Het is hierbij belangrijk om het gesprek aan te gaan met de leerlingen en ze naar hun mening te vragen. Hebben zij zelf ideeën om het pesten tegen te gaan? Op deze manier willen we de leerlingparticipatie bij de aanpak van pesten te vergroten.

SpangaS: Kappen Nou!

In SpangaS: Kappen Nou! volg je de Instagram Stories van Fons, die nieuw is op school. Atilla en zijn vrienden hebben het op Fons gemunt en dreigen hem in elkaar te slaan. Elke dag raken er meer bekende karakters bij het verhaal betrokken, van Otis en Elza tot Dylan, Jackie en Maud. Door interactieve elementen aan de stories toe te voegen gaan we de interactie aan met de kijkers. Zij geven hun mening en bepalen hoe het verhaal verder gaat.

Een compilatie van de Instagram Stories

Finale in een 360º video

Aan het einde van de week is de spannende ontknoping te zien in een speciale 360º video. Doordat deze in ‘point of view’ is gefilmd en verschillende personages je direct aanspreken wordt het heel persoonlijk en lijkt het alsof je daadwerkelijk in de wereld van SpangaS bent gestapt. Kunnen jullie samen het pesten stoppen?

360º video. Kijk goed om je heen!

Didi Koller • september 23, 2019


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *