Didi's Blog

About transmedia and other pretty cool stuff

GabyGaby presents: Tulipman 360 BPM at ADE

Tulipman art experience

Deze week staat Amsterdam geheel in het teken van ADE, het Amsterdam Dance Event. En dat betekent meer dan alleen maar feesten. Kunstenaar GabyGaby werd geïnspireerd door DJ’s en de hele dance scene en creeërde een art show, of zoals hij het zelf noemt art concert: Tulipman 360° BPM.
Tulipman is een fictieve superheld die altijd een belangrijke rol speelt in GabyGaby’s werk. Nu gebruikt Tulipman wereldberoemde DJ’s, zoals Hardwell, Steve Aoki en David Huetta, als zijn handlangers.
GabyGaby maakte een 40 meter groot kunstwerk dat 360 graden om je heen is. De show is een opeenvolging van muziek, projecties en lichttechniek, dat ervoor zorgt dat het publiek de focus steeds op andere details legt. GabyGaby legt uit dat het niet erg is als je een onderdeel gemist hebt, want zo gaat het ook in het dagelijkse leven.
Na de show konden mensen de speciaal met Samsung ontwikkelde Android-app gebruiken om het werk nog meer tot leven te laten komen. De app gebruikt beeldherkenningstechnieken, zodat het publiek bepaalde easter-eggs kan ontdekken. Op het scherm worden animaties toegevoegd aan de werkelijkheid, waardoor het een augmented reality experience wordt. Heel cool!

amsterdam dance eventaudienceaugmented artaugmented realityengagementexperiencegabygabyimage recognition techniquesinteractiveinteractive artmusic inspiredsamsungtulipmantulipman 360 bpm

Didi Koller • oktober 18, 2014


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *