Didi's Blog

About transmedia and other pretty cool stuff

And the nominees are…

Babbe Noya en ik zijn genomineerd voor de SpinAward Jong Talent. Ons project Sam en zijn Wereldkids-reporters zit bij de laatste negen kanshebbers in onze categorie. Deze week hebben we dit project voor de tweede keer aan de jury gepresenteerd.

De SpinAwards worden sinds 1998 jaarlijks uitgereikt en staan voor creativiteit in interactieve communicatie. In 2009 kwam er een nieuwe categorie bij: Jong Talent. De Stichting Spinawards wilde (nieuwe) media- en communicatie studenten uitdagen om nog creatiever te zijn. Ze gaven ons daarmee een platform om onszelf te profileren naar het toekomstige werkveld.

Stichting SpinAwards werkt samen met de Hogeschool van Amsterdam, waar wij beide studeren. Babbe doet Media, Informatie en Communicatie en ik studeer Interactieve Media. Toen we over de SpinAwards hoorden, besloten we om het gewoon te proberen en we hebben ons project voor de Wereldomroep ingestuurd.

We werden uitgenodigd om ons project te presenteren voor de jury tijdens de voorronde op 8 maart. Daarna kregen we te horen dat we officieel genomineerd waren. Dit betekende dat we deel uit zouden maken van de SpinAwards Inspiration Days op 22 en 23 maart.

Ondertussen werd de PR-machine gestart en kwamen we erachter dat ze niet altijd hun informatie checken. Omdat ik bij de voorronde in m’n eentje had gepresenteerd kreeg ik alle credits en werd Babbe nergens genoemd. Ook schrijven ze overal dat we dezelfde studie doen, wat niet waar is. Ik hoop dat deze post dat een beetje recht kan trekken.

De SpinAwards-Night is op 7 april en alle genomineerden worden dan verwend met een fancy diner. Misschien gaan we naar huis met een SpinRing, en misschien met lege handen. Maar wel met opgeheven hoofd (en een volle maag).

Havanaweb, HvA’ers in race voor SpinAward, 2011 march 4

Havanaweb, IAM project door voor SpinAward, 2011 march 10

Havanaweb and CampusTV, MIC project bij laatste negen SpinAwards, 2011 march 24

 

awardDidi KollersamspinawardspinawardsTransmediaTransmedia storytellingjong talent

Didi Koller • maart 25, 2011


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *