Didi's Blog

About transmedia and other pretty cool stuff

Crying man meme

Lieve telefoon, ik mis je

Ik leef al twee dagen zonder mijn telefoon. Niet omdat ik dat wil of omdat ik denk dat het mijn leven verrijkt. Nee, mijn telefoonloze leven is niet bepaald vrijwillig. Of succesvol. Ik zou mijn nier nog ruilen voor mijn smartphone.


Tijdens een weekendje weg wordt mijn telefoon gestolen op een strandfeest. Als ik merk dat mijn geliefde Samsung is verdwenen is het feest voor mij meteen afgelopen en fiets ik huilend naar huis. Dankzij de eikel die mijn telefoon heeft gejat, sta ik nu voor een aantal echte first world problems.


De volgende dag wordt direct duidelijk dat ik het moeilijk ga krijgen. Zodra ik wakker ben wil ik naar mijn telefoon grijpen. Hoe laat is het? Wat voor weer wordt het vandaag? O wacht, ik heb geen telefoon. Is er eigenlijk wel een klok hier? Iedereen slaapt nog. Waar ga ik me in hemelsnaam mee vermaken? Voor alles wat ik bedenk heb ik mijn telefoon nodig.


Gelukkig kan ik die dag op de telefoons van mijn vriendinnen nog wel wat dingen regelen: simkaart blokkeren en een nieuwe aanvragen, aangifte doen en een aantal mensen contacten om ze op de hoogte te stellen. Ik weet naast mijn eigen nummer maar één telefoonnummer uit mijn hoofd, dus dat is een logistieke uitdaging op zich. Ook bel ik voor de zekerheid naar de strandtent: “O, ik moet morgen even terugbellen? Prima, doe ik!” Pas als ik heb opgehangen realiseer ik me: ik kan morgen helemaal niet bellen, want ik heb geen telefoon!


Zo gaat het de godganse dag. Wil je dat naar me Whatsappen? O nee, laat maar. Hoe laat gaat de trein? Geen idee. En eenmaal in de trein sterf ik bijna van verveling zonder muziek of social media. Hoe laat was die afspraak? Shit, ik heb geen agenda. Dan bel ik hem wel even… O nee, dat gaat ook niet. Serieus, mijn telefoon is mijn leven. Ik ben zo één geworden met dat ding dat ik iedere keer vergeet dat hij weg is. Het gemis moet met elke handeling weer tot me doordringen. OJA, IK HEB GEEN TELEFOON!


Daarnaast heb ik continu het gevoel dat ik iets mis. Wat als die of die me gebeld heeft? En wat gebeurt er allemaal op Whatsapp nu ik er niet ben? Ik weet niet hoe ik het ga volhouden, maar ik moet echt nog even geduldig zijn. Mijn nieuwe simkaart wordt morgen of overmorgen pas thuisgestuurd…

Didi Koller • augustus 25, 2019


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *