Didi's Blog

About transmedia and other pretty cool stuff

Vlucht HS13

Vlucht HS13: geen black box, maar een chatbox

Yes, het gloednieuwe tv seizoen is gestart en we mogen weer aan de slag met een transmediaal drama van KRO-NCRV. Vlucht HS13 is niet alleen een super spannende televisieserie, het heeft ook een interactieve twist.

In de eerste dubbelaflevering van de thrillerserie zien we dat Livs leven in elkaar stort als blijkt dat het vliegtuig waar haar man Simon in zou zitten is gecrasht. Maar dan ontdekt ze dat Simon helemaal niet in het vliegtuig zat. Niemand begrijpt het, waar is Simon?

Simons neef Kevin lijkt meer te weten dan hij loslaat en de kijker kan proberen extra informatie bij hem los te peuteren. Het is namelijk mogelijk om met Kevin te chatten via Facebook Messenger. Als je zijn vertrouwen weet te winnen dan stuurt deze dubieuze man berichtjes, foto’s, audio en video, waarmee je steeds een stapje dichter bij de waarheid komt.

Het is een grappige gimmick, maar is het echt zo innovatief? Ik dacht eerlijk gezegd meteen aan het goeie, ouwe MSN-tijdperk, en de goede gesprekken van chatbot Alice met mij en een kwart miljoen andere Nederlanders. En dat was 10 jaar geleden! Maar goed, nu Facebook eindelijk de API van Messenger heeft vrijgegeven is deze chat inderdaad goed in te zetten voor storytelling. Wel zo slim, want dat maakt het allemaal heel laagdrempelig. We hoeven deze keer geen apps te downloaden, een like op Facebook is genoeg (en eigenlijk is dat niet eens nodig). En het gaat lekker, de serie heeft in de eerste week al ruim 50.000 likes binnen geschraapt!

Ook chatten met Kevin? Ga naar facebook.com/vluchths13

Didi Koller • september 9, 2016


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *