Didi's Blog

About transmedia and other pretty cool stuff

Tim is a foxTim Loderus is een vos

Na 8 weken puzzeltjes en video’s in de Wie is Tim? app was het nu echt tijd voor de grote afsluiter. Een live-event. Dat werd tijd want de app begon zo langzamerhand best eentonig te worden, met steeds dezelfde spelletjes. Tim is nogal een sloddervos en heeft zijn spullen laten slingeren in het Westerpark in Amsterdam. Zijn sleutels, zijn bladmuziek en het allerbelangrijkst: zijn notitieboekje. Iedereen wordt uitgenodigd voor de zoektocht, maar er mogen slechts 250 mensen meedoen en, zo werd gezegd, vol is vol. Maar toen ik vanmiddag bij de start aankwam bleek vol toch niet zo vol als gedacht. Ondanks het mooie weer denk ik dat slechts 50 man daadwerkelijk is komen opdagen. En dat is naar boven afgerond. Mager als je je bedenkt dat de app maar liefst 267.000 keer is gedownload. Een ‘rendement’ van 0,018%. Maar dat kon de pret niet drukken, want voor de deelnemers betekent dit een grotere kans op een prijs. En we weten allemaal: winnen is belangrijker dan meedoen.

Wie is Tim? spelers luisteren naar de uitleg

Wie is Tim? spelers luisteren naar de uitleg

De briefing is duidelijk. We hebben te maken met een vossenjacht. We krijgen een kaart van het Westergasterrein met daarop 10 gemarkeerde gebieden. Hier staan de vossen: mensen met een Wie is Tim? logo. Wanneer je ze weet te spotten spreek je ze aan met de codezin: Ik zie je logo, heb jij de spullen van Tim? En dan heb je een prijs gescoord. De mensen die er zijn (vooral moeders met jonge GTST-fans en mensen uit de sociale werkplaats), zijn razend enthousiast en nog voor het startsein is gegeven word ik van de sokken gereden door een racebuggy. Iedereen rent als een malle van de ene naar de andere plek, maar daardoor missen een hoop mensen de vossen. De logo’s zijn namelijk goed verstopt, bijvoorbeeld op een baby in een kinderwagen. Ik liep ook een jogger voorbij, toen ik in de gaten kreeg dat zij gefilmd werd. Hmm… dat moest ik even beter bekijken. En wat bleek? Ze had Tims sleutels en daarmee had ik de tweede prijs te pakken.

De sleutels, de winnaar en de uitreiking

De sleutels, de winnaar en de uitreiking

Na zo’n drie kwartier wordt de laatste vos gevonden met het notitieboekje, dat overigens niet ingevuld is. De driemaal scheepstoeter geeft aan dat het spel is afgelopen. De prijzen (tickets voor GTST live komende zaterdag) worden uitgereikt door Tim Loderus himself. Ik vond het jammer dat hij niet in character bleef, maar de meeste meisjes waren veel te zenuwachtig om daarop te letten. Een paar handtekeningen, foto’s en op-camera-zeggen-hoe-blij-we-wel-niet-zijn later, zit het erop.

Wie is Tim? is een aardig project, het verhaal is goed geschreven en het event leuk georganiseerd. Het was duidelijk wat er van de spelers verwacht werd en iedereen die ik heb gesproken heeft zich vermaakt. Ja, zélfs de mensen die niet gewonnen hebben. Toch is het project geen succes te noemen, omdat er zo weinig mensen hebben meegedaan. En er was te weinig oog voor detail. En grr… ik weet nu nog steeds niet wie Tim is…

amsterdamappeventgoede tijden slechte tijdengtstgtst liveliveloderustimtim loderusTransmediavossenjachtwesterparkwie is tim?zoektochtzomerstop

Didi Koller • August 23, 2012


Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *