Didi's Blog

About transmedia and other pretty cool stuff

Thea shows her ring

Thea (12) nodigt je uit op haar bruiloft

Hier in Europa hebben we er geen idee van hoeveel jonge meisjes over de hele wereld worden uitgehuwelijkt. We hebben geen idee wat ze doormaken. Maar wat als het probleem geen ver-van-je-bed-show was? Wat als een meisje uit een westers land zou moeten trouwen op 12-jarige leeftijd? Thea startte een wedding-blog. “Hey! My name is Thea and I’m 12 years old. I am getting married in one month!” Dat is echt een wake-up-call.

Thea and her soon to be husband
Thea and her soon to be husband

In haar blog beschrijft Thea haar gevoelens over haar huwelijk met de 37-jarige Geir. Thea vindt zichzelf uiteraard veel te jong om te trouwen en ze is verdrietig dat ze geen plezier meer kan maken met haar vrienden. Haar ouders zeggen dat ze zich niet als een kind moet gedragen, omdat ze binnenkort voor haar eigen gezin zal moeten zorgen. Ze is dan ook doodsbang voor de huwelijksnacht, wanneer ze seks zal moeten hebben met haar man. Als je haar blog leest word je boos. Dit klopt niet, dit mag niet. Het onderwerp was trending op social media, omdat duizenden mensen hun afgunst uitten. Sommigen van hen hebben zelfs contact opgenomen met de politie en de kinderbescherming om het huwelijk te stoppen.

Maar geen zorgen, Thea’s verhaal was een goed uitgedachte campagne van Plan Norge. Thea’s huwelijk is dan misschien niet echt, maar gedwongen kindhuwelijken zijn dat wel. Door het probleem dichterbij huis te plaatsen, zou het bewustzijn moeten creëren in de westerse wereld. Een strategie die vaker werd toegepast, bijvoorbeeld in deze video over kinderarbeid door UNICEF en in deze video over kinderprostitutie door Terre des Hommes. Maar het verhaal van Thea vertelt meer dan één advertentie zou kunnen doen. Mensen kunnen meisjes zoals Thea helpen door een meisje te sponsoren. Maar we kunnen ook een Facebook-post of tweet doneren die zal worden gepubliceerd op de dag van de bruiloft, aanstaande zaterdag. Ga voor meer informatie naar de website: http://stoppbryllupet.blogg.no/

Didi Koller • oktober 8, 2014


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *